Poate ai aflat deja despre Barista Insitute, locul unde pasionații de cafea – și nu numai – se întâlnesc pentru a afla mai multe despre licoarea aceasta minunată. Fie că e vorba despre latte art, cum să deguști cafeaua ca un profesionist, noțiuni de bază despre prăjirea cafelei sau tehnică espresso, Barista Institute este locul de pornire pentru descoperirea unui nou hobby sau, de ce nu, o schimbare în carieră.

Primele ediții de anul trecut au fost un real succes și pentru că mulți dintre voi ne-ați întrebat despre noi cursuri, ei bine, iată că a sosit momentul să dăm startul sezonului de primăvară. Primul curs disponibil este Barista Skills: Foundation. Descoperă, în cele ce urmează, mai multe detalii despre el, poi dă fuguța cu un click la formularul de înscriere, căci locurile sunt limitate.

Formular înscriere cursuri: click aici.

SCA Barista Skills: Foundation

Un curs de 2 zile ce acoperă principalele Barista Skills – flux de lucru eficient, setarea corectă a râșniței, spumarea laptelui și alegerea meniului.

NIVEL: ÎNCEPĂTOR

DURATA: 2 zile

DATA: Miercuri – Joi, 11 – 12 martie, 10:00 – 17:00 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista Institute, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Acesta este cursul ideal pentru tine dacă te gândești să devii barista sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre cafelele pe bază de espresso.

Vei lucra cu cele mai performante echipamente din domeniu și vei învăța bazele dozării și tampării cafelei, ajustarea râșniței și degustare. Nu va rămâne secretă nici tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte, pentru a crea cafele cremoase și atractive precum Flat White, Latte sau Cappuccino.

Pe scurt, vei afla:

  • înțelegerea noțiunii de extracție espresso
  • tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte
  • basic Latte Art
  • curățare și mentenanță espressor și râșniță

Obiectivul cursului este de a te familiariza cu echipamentele pentru espresso, pentru ca tu să poți prezenta rapid și corect băuturi pe bază de espresso. La finalul cursului, ve fi capabil să creezi un meniu complet de băuturi pe bază de espresso și să fi încrezător în utilizarea râșniței și espressorului. 

Acest curs este acreditat la nivel mondial de Specialty Coffee Association (SCA). Dacă alegi opțiunea de curs cu certificare, vei obține 5 puncte SCA în programul Coffee Skills.

SCA Barista Skills Foundation este un curs de 2 zile, desfășurat în intervalul orar 10:00 – 17:00, inclusiv pauza de prânz. Pentru Examenul de Certificare SCA, te rugăm să mai aloci o oră în plus, la finalul celei de-a doua zile.

Cursul este susținut de Marius Nica, multiplu campion național și internațional al competițiilor de Cup Tasters și Latte Art, Barista Trainer certificat SCA.

Taxă de participare

Barista Skills: Foundation – curs cu certificare SCA – 280 EUR

Barista Skills: Foundation – curs fără certificare SCA – 250 EUR

După completarea formularului de înscriere, vei primi un email de confirmare cu mai multe detalii despre curs și modalitatea de plată. Taxa de participare poate fi achitată prin transfer bancar, în termen de 48h de la confirmarea înscrierii, nu mai târziu de ziua anterioară cursului. Locuri limitate! 

Citește aici termenii și condițiile cursurilor: Termeni și Condiții .

Știm că te-am convins!  Înscrie-te acum!