Origine: Brazilia

Regiune: Tres Pontas, Sul de Minas

Fermă: Fazenda Zaroca

Varietate: Yellow Bourbon

Altitudine: 1150 m

Metodă de procesare: Naturală

Cupping notes: măr verde, ciocolată cu lapte și caramel

Situat în nord-vestul departamentului Caldas, orașul Salaminas se află la 1775 m altitudine și este cunoscut sub numele de „Orașul luminii”, pentru că a dat naștere multor poeți, pictori și muzicieni care au devenit faimoși în întreaga lume în secolul 19.

Ferma Zaroca se află în familia lui Gilberto Basilio de peste 100 de ani de când bunicul său, Mario Brito, deținea ferma. Abia după moartea soției lui, Maria, Gilberto a devenit din nou implicat din plin în creșterea cafelei, deoarece anterior el lucra ca inginer. În 2015, când s-a întors, ferma era în declin, iar împreună cu fratele său, Berto, au început să refacă producția. Au replantat în anumite zone ale fermei, noi soiuri mai rezistente și productive, precum Mundo Novo și Catuai. Au plantat de asemenea și 4 hectare de Paraiso și 8 hectare de Yellow Bourbon. Acum, ferma are 16 varietăți de probă cu care vor experimenta și le vor alege pe cele mai potrivite pentru producție.

Ferma are în total 154 de hectare plantate cu cafea, iar producția anuală este în jur de 6000 de saci. Colectarea cafelei se face în proporție de 60% manual, datorită reliefului mai dificil de parcurs.

Pentru a se concentra pe cafeaua de specialitate, Gilberto a introdus și cutii de uscare statică, pentru a ajuta la dezvoltarea profilului de aromă a cafelelor sale. Odată ce cafeaua a fost aleasă și separată de densitate și dimensiune, este mai apoi lăsată la uscat pe terasă timp de 3-4 zile. După aceasta, sunt depozitate în cutii statice care țin aproximativ 30 pungi de cafea verde. Aici este introdus timp de 3 zile aer rece, urmat de 3-4 zile de aer cald, pentru a usca cafeaua cu până la 11% umiditate. În final, cafeaua este lăsată să se odihnească timp de 30 de zile, înainte de a fi livrată la Cooperativa Cocatrel, unde este ambalată pentru export.

Poți comanda Brazilia Fazenda Zaroca aici!