Origine: Rwanda

Regiune: Districtul Nyamasheke, Rwanda de Sud.

Fermă: Gitwe 295

Varietate: Bourbon

Altitudine: 1800 m

Metodă de procesare: Spălată

Cupping notes: grapefruit, coacăze, zahăr brun și alune.

Rwanda este binecuvântată cu condiții ideale de creștere a cafelei, care includ altitudini mari, precipitații regulate, soluri vulcanice cu o structură organică bună și abundență de Bourbon. Marea majoritate a cafelei din Rwanda este produsă de mici fermieri despre care se crede că dețin aproximativ o jumătate de milion de parcele de teren, adesea nu mai mari de un hectar pe familie. Cafeaua este cultivată în cele mai multe părți ale țării, cu concentrații deosebit de mari de-a lungul lacului Kivu, precum și în sudul provinciei. Micii acționari din Rwanda se organizează în cooperative și împart stațiile de spălare a cafelei. Înflorirea are loc între lunile septembrie și octombrie, recoltarea se desfășoară din martie până în iulie, iar livrările încep de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii iunie.

Gitwe este o stație de spălare nou construită, situată în districtul Nyamasheke, una dintre regiunile cu concentrație mare de arbori de cafea și stații de spălat. Situată la o altitudine mare, Gitwe este inconjurată de dealuri acoperite de arbori de cafea verde, iar solul vulcanic de pe malul lacului Kivu face din această cafea una dintre cele mai bune din țară. În total, sunt 800 de fermieri care livrează la această stație, iar în acest an se așteaptă să producă în total 3 containere.

Când RTC a achiziționat stația anul trecut, planul era să se prelucreze cafea de înaltă calitate, spălată complet. Fructele de cafea livrate la Gitwe sunt fermentate 8-12 ore, iar mai apoi se usucă pe paturi africane timp de 10-15 zile.

Poți comanda Rwanda Gitwe aici!