Origine: Columbia

Regiune: Argelia, Cauca
Fermă: James Ortega

Varietate: Columbia & Caturra

Altitudine: 1590m

Metodă de procesare: Spălată

Cupping notes: Cireșe roșii, vanilie și cremă cu miere, ciocolată neagră

Fermierul James Ortega lucrează împreună cu soția sa mica lor parcelă de 1 hectar, având grijă de plantele de cafea columbiene de varietate Caturra, care au acum 5 ani. Deși este dificil, ei lucrează organic și au reușit să producă 10 saci de cafea de specialitate în acest an.

Ei sunt membri ai grupului ASOPROA care face parte din Cooperativa Cosurca, ce a ajutat comunitățile din toată regiunea Popayan. Cooperativa are mai multe programe care pun un accent real pe abilitarea membrilor prin educație și instruire pentru a-i ajuta să prospere după conflictele din zonă. De asemenea și-au extins programul de micro-loturi din acest an, pentru a-i ajuta pe fermieri să producă loturi de calitate. Aceștia au oferit instruire și cupping în domeniu, pentru a educa crescătorul.


Ei încearcă să adune doar fructele de cafea coapte, care sunt mai apoi decorticate și fermentate timp de 12 ore în acea noapte. A doua zi, cafeaua este spălată și curățată, înainte de a fi uscată într-un uscător parabolic timp de 7-10 zile.

Poți comanda Columbia James Ortega aici!