Poate ai aflat deja despre Barista Insitute, locul unde pasionații de cafea – și nu numai – se întâlnesc pentru a afla mai multe despre licoarea aceasta minunată. Fie că e vorba despre latte art, cum să deguști cafeaua ca un profesionist, noțiuni de bază despre prăjirea cafelei sau tehnică espresso, Barista Institute este locul de pornire pentru descoperirea unui nou hobby sau, de ce nu, o schimbare în carieră.

Prima ediție a fost un real succes și pentru că mulți dintre voi ne-ați întrebat despre noi cursuri, ei bine, iată că a sosit momentul să dăm startul sezonului de primăvară-vară. Ai de ales între: Barista Skills: Foundation, Barista Skills: Intermediate, Latte Art Basic și Introduction to Coffee . Descoperă, în cele ce urmează, mai multe detalii despre cursuri, și alege-l pe cel care ți se potrivește! Apoi dă fuguța cu un click la formularul de înscriere, căci locurile sunt limitate.

Formular înscriere cursuri: click aici.

SCA Barista Skills: Foundation

Un curs de 2 zile ce acoperă principalele Barista Skills – flux de lucru eficient, setarea corectă a râșniței, spumarea laptelui și alegerea meniului.

NIVEL: ÎNCEPĂTOR

DURATA: 2 zile

DATA: Luni – Marți, 6 – 7 mai 2019, 10:00 – 16:00 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista Institute, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Acesta este cursul ideal pentru tine dacă te gândești să devii barista sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre cafelele pe bază de espresso.

Vei lucra cu cele mai performante echipamente din domeniu și vei învăța bazele dozării și tampării cafelei, ajustarea râșniței și degustare. Nu va rămâne secretă nici tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte, pentru a crea cafele cremoase și atractive precum Flat White, Latte sau Cappuccino.

Pe scurt, vei afla:

 • înțelegerea noțiunii de extracție espresso
 • tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte
 • basic Latte Art
 • curățare și mentenanță espressor și râșniță

Obiectivul cursului este de a te familiariza cu echipamentele pentru espresso, pentru ca tu să poți prezenta rapid și corect băuturi pe bază de espresso. La finalul cursului, ve fi capabil să creezi un meniu complet de băuturi pe bază de espresso și să fi încrezător în utilizarea râșniței și espressorului.

Acest curs este acreditat la nivel mondial de Specialty Coffee Association (SCA). Dacă alegi opțiunea de curs cu certificare, vei obține 5 puncte SCA în programul Coffee Skills.

SCA Barista Skills Foundation este un curs de 2 zile, desfășurat în intervalul orar 10:00 – 16:00, inclusiv pauza de prânz. Pentru Examenul de Certificare SCA, te rugăm să mai aloci o oră în plus, în cea de-a doua zi de curs.

Taxă de participare

Barista Skills: Foundation – curs fără acreditare SCA – 250 EUR

Barista Skills: Foundation – curs cu acreditare SCA – 280 EUR

Înscrie-te la cursul Barista Skills: Foundation!

SCA Barista Skills: Intermediate

Un curs de 2 zile ce acoperă principalele Barista Skills, nivel intermediar – teoria extracției, degustarea cafelei în mod profesionist și rețete pentru brew. Vei afla și despre îmbunătățirea fluxului de lucru în bar și montarea cremei de lapte.

NIVEL: INTERMEDIAR

DURATA: 2 zile

DATA: Joi – Vineri, 23 – 24 mai 2019, 10:00 – 16:00 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista Institute, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Cursul Barista Skills Intermediate reprezintă un progres semnificativ față de nivelul începător (Foundation) și este menit să aducă participanții la stadiul de Specialty Barista experimentat.

În cadrul cursului, studiem îndeaproape gustul și aroma cafelei, precum și modul în care acestea pot fi manipulate prin diferite rețete de preparare (dozarea cafelei, timpul de extracție, temperatura apei). Prin utilizarea unui refractometru digital, vei vedea cum diferite rețete de preparare pot optimiza orice cafea – un avantaj competitiv imens pentru orice cafenea sau barista.

Vom fi atenți și la fluxul de lucru, asigurându-ne că lucrezi pentru a maximiza calitatea cafelei, consistența și viteza. Dacă îți dorești să lucrezi ca și Specialty Barista, acest curs este punctul de pornire, ce va accelera procesul de aculmulare a cunoștințelor necesare.

Patricipă la curs și învață despre:

 • prăjirea cafelei, noțiuni de bază
 • solubilitate cafelei
 • funcționarea espressorului și a râșniței
 • organizarea stației de lucru și eficientizarea modului de lucru
 • espresso și băuturi pe bază de espresso cu lapte

Pentru a participa la acest curs este necesară o înțelegere generală a tehnicii espresso – ideal SCA Barista Skills Foundation absolvit sau minimum 3 luni de experiență.

Acest curs este acreditat la nivel mondial de Specialty Coffee Association (SCA). Dacă alegi opțiunea de curs cu certificare, vei obține 10 puncte SCA în programul Coffee Skills.

SCA Barista Skills Foundation este un curs de 2 zile, desfășurat în intervalul orar 10:00 – 16:00, inclusiv pauza de prânz. Pentru Examenul de Certificare SCA, te rugăm să mai aloci o oră în plus, în cea de-a doua zi de curs.

Taxă de participare

Barista Skills: Intermediate – curs fără acreditare SCA – 350 EUR

Barista Skills: Intermediate – curs cu acreditare SCA pentru membri SCA – 400 EUR

Barista Skills: Intermediate – curs cu acreditare SCA pentru non-membri SCA – 440 EUR

Înscrie-te la cursul Barista Skills: Intermediate!

Latte Art Basic

Învață să faci o cremă de lapte perfectă, fină și strălucitoare și îmbunătățește-ți tehnica de turnare

NIVEL: ÎNCEPĂTOR

DURATA: 1 zi

DATA: Luni, 3 iunie 2019, 10:00 – 16:00 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista Institute, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Latte Art face ca băuturile pe bază de espresso și lapte să arate minunat și să aibă un gust delicios. Dobândește un skill must-have pentru un barista profesionist și unul foarte distractiv pentru a fi barista la tine acasă.

În primul rând, vom învăța să pregătim crema de lapte potrivită pentru Latte Art. În continuare, vom studia componentele tehnicii de turnare și vom învăța să realizăm modelele de bază: Heart, Tulip și Rosetta.

În cadrul cursului vom identifica pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un Latte Art excelent!

Patricipă la curs și învață despre:

 • prepararea espresso pentru latte art
 • familiarizarea cu ustensilele pentru latte art
 • tehnici de preparare latte art
 • montarea cremei de lapte, cu diferite modele

Latte Art Basic este un curs de o zi, desfășurat în intervalul orar 10:00 – 16:00, inclusiv pauza de prânz.

Taxă de participare

Latte Art Basic – curs fără acreditare SCA – 150 EUR

Înscrie-te la cursul Latte Art Basic!

SCA Introduction to Coffee

Un curs de jumătate de zi, care prezintă conceptele-cheie ale Specialty Coffee

NIVEL: ÎNCEPĂTOR

DURATA: 1 zi

DATA: Vineri, 21 iunie 2019, 10:00 – 16:00 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista Institute, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Dacă te gândești la o schimbare în carieră, ești un entuziast al cafelei sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre călătoria cafelei de la fermă în ceașcă, acesta este punctul de pornire.

Bazat pe Modulele SCA – Cafea Verde, Senzorial, Prăjire, Brewing și Barista, vei învăța despre:

 • modul în care recoltarea, procesarea și prăjirea influențează aroma
 • cum să deguști cafeaua ca un profesionist
 • brewing și teoria extracției cafelei
 • tehnica espresso

Poți participa la curs din curiozitate, dar de multe ori s-a dovedit a fi chiar începutul unei cariere în lumea cafelei – varietatea subiectelor acoperite îl fac un bun mod de a obține o vedere de ansamblu asupra diferitelor parcursuri pe care le poți urma.

Acest curs este acreditat la nivel mondial de Specialty Coffee Association (SCA). Dacă alegi opțiunea de curs cu certificare, vei obține 10 puncte SCA în programul Coffee Skills.

SCA Introduction to Coffee este un curs de o zi, desfășurat în intervalul orar 10:00 – 16:00, inclusiv pauza de prânz. Pentru Examenul de Certificare SCA, te rugăm să mai aloci o oră în plus.

Taxă de participare

Introduction to Coffee – curs fără certificare SCA – 100 EUR

Introduction to Coffee – curs cu certificare SCA – 130 EUR

Înscrie-te la cursul SCA Introduction to Coffee!

Toate cursurile sunt susținute de Marius Nica, multiplu campion național și internațional al competițiilor de Cup Tasters și Latte Art, Barista Trainer certificat SCA.

După completarea formularului de înscriere, vei primi un email de confirmare cu mai multe detalii despre curs și modalitatea de plată. Taxa de participare poate fi achitată prin transfer bancar, în termen de 48h de la confirmarea înscrierii, nu mai târziu de ziua anterioară cursului. Locuri limitate! 

Citește aici termenii și condițiile cursurilor: Termeni și Condiții .

Știm că te-am convins!  Înscrie-te acum!