Origine: Brazilia

Regiune: Poços de Caldas, Serra Gerais

Proprietar: Sebastiao Ovidio

Varietate: Catuai, Catucai, Mundo Novo

Altitudine: 1100-1200 m

Metodă de procesare: Natural

Cupping notes: portocale, mango, zahar brun

Situat în terroirul vulcanic unic al orașului Poços de Caldas, complexul Serra Azul se află la altitudini cuprinse între 1100 – 1200 de metri. Ferma se află pe periferia calderei vulcanice (crater) care are un diametru de 31 km, împrumutând un terorir și un climat perfect adaptat pentru producerea de cafea de specialitate cu profile distincte.

Sebastião Ovídio și-a început producția de cafea în 1979 cu soția sa Lucilene, cu doar 3 hectare de plantație de cafea. În această perioadă, ei au muncit foarte mult pentru a-și mări producția și calitatea acesteia. În 2000, Sebastiao și-a împlinit visul de a cumpăra o bucată de pământ care aparținea bunicului său cu 50 de ani în urmă. El și Lucilene cultivă cafea de 15 ani pe această pământ, ridicând în mod constant nivelul de calitate. Astăzi, compania Serra Azul produce aproximativ 320 de saci de cafea de înaltă calitate, cu o echipă de familie, formată din Sebastião, Lucilene și fratele lui Sebastião, José Carlos Reis.

În timpul recoltării, cafeaua este colectată manual când ajunge la maturitate deplină. Odată ce a fost culeasă, cafeaua este uscată timp de 10-14 zile, apoi este ținută în cutii de lemn pentru a se odihni, timp de 20 de zile.

Comanda Brazilia Serra Azul aici.