Origine: Etiopia

Regiune: Uraga, Guji Zone, Oromia

Proprietari: membrii Cooperativei Layo Taraga

Varietate: Red Bourbon

Altitudine: 1950-2000 m

Metodă de procesare: Spălată

Cupping notes: citrică, florală, complexă

Cooperativa Layo Taraga este situată în cartierul Uraga din Oromia, în zona Guji, una dintre cele mai importante regiuni de creștere a cafelei din Etiopia. Are aproximativ 500 de membri, care dețin ferme de cafea pe suprafețe de aproximativ 1 hectar. Zona beneficiază de sol fertil din argilă și precipitații anuale de aproximativ 1500-2000 mm pe an, precum și altitudini de peste 2200m, oferind astfel condiții excelente pentru producerea cafelei.

Layo Taraga face parte din Oromia Coffee Cooperative Union (OCFCU), înființată în 1999. Una dintre cele mai mari uniuni de cafea din Etiopia. Din 2014, OCFCU a servit ca organizație-umbrelă pentru 240 de cooperative, reprezentând aproximativ 250.000 de fermieri de cafea. Fiind una dintre cooperativele renumite ale Uniunii, Layo Teraga a primit finanțări pentru îmbunătățiri în ultimii ani, incluzând un nou utilaj de decorticat, tancurile de fermentație și depozite de cafea în stația de spălare.

Cafeaua este selectată, apoi fermentată în bazine cu apă timp de 8-12 ore și uscată pe paturi înălțate, până când atinge umiditatea de 11%.

Poți comanda Ethiopia Layo Taraga aici!