A sunat clopoțelul. Pregătește latiera, aranjează-ți șorțul și calibrează râșnița. Să înceapă extracția! Lansăm în premieră Barista Institute: un punct de întâlnire pentru pasionații de cafea. Fie că te gândești la o schimbare în carieră, vrei să faci un cadou iubitorului de cafea din viața ta sau pur și simplu îți dorești să afli mai multe despre lumea fascinantă a cafelei, ai ajuns în locul potrivit.

Vom începe în luna februarie cu un curs pentru începători – Barista Skills: Foundation – urmând ca ”lucrurile să se complice” odată cu venirea primăverii 🙂 . Descoperă, în cele ce urmează, mai multe detalii despre curs, ca să te convingi că este pentru tine! Apoi dă fuguța cu un click la formularul de înscriere, căci locurile sunt limitate.

Formular înscriere cursuri: click aici.

SCA Barista Skills: Foundation

Un curs de 2 zile ce acoperă principalele Barista Skills – flux de lucru eficient, setarea corectă a râșniței, spumarea laptelui și alegerea meniului.

NIVEL: ÎNCEPĂTOR

DURATA: 2 zile

DATA: Joi-Vineri, 7 – 8 februarie, 9:30 – 16:30 (pauza de prânz inclusă)

LOCAȚIA: Barista Institute, Piața 1 Mai, Nr. 4-5, Cluj-Napoca

Acesta este cursul ideal pentru tine dacă te gândești să devii barista sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre cafelele pe bază de espresso.

Vei lucra cu cele mai performante echipamente din domeniu și vei învăța bazele dozării și tampării cafelei, ajustarea râșniței și degustare. Nu va rămâne secretă nici tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte, pentru a crea cafele cremoase și atractive precum Flat White, Latte sau Cappuccino.

Pe scurt, vei afla:

  • înțelegerea noțiunii de extracție espresso
  • tehnica eficientă de montare și turnare a cremei de lapte
  • basic Latte Art
  • curățare și mentenanță espressor și râșniță

Obiectivul cursului este de a te familiariza cu echipamentele pentru espresso, pentru ca tu să poți prezenta rapid și corect băuturi pe bază de espresso. La finalul cursului, ve fi capabil să creezi un meniu complet de băuturi pe bază de espresso și să fi încrezător în utilizarea râșniței și espressorului.

Acest curs este acreditat la nivel mondial de Specialty Coffee Association (SCA). Dacă alegi opțiunea de curs cu certificare, vei obține 5 puncte SCA în programul Coffee Skills.

SCA Barista Skills Foundation este un curs de 2 zile, desfășurat în intervalul orar 9:30 – 16:30, inclusiv pauza de prânz. Pentru Examenul de Certificare SCA, te rugăm să mai aloci o oră în plus, la finalul celei de-a doua zile.

Cursul este susținut de Marius Nica, multiplu campion național și internațional al competițiilor de Cup Tasters și Latte Art, Barista Trainer certificat SCA.

Taxă de participare

Barista Skills: Foundation – curs cu certificare SCA – 280 EUR

Barista Skills: Foundation – curs fără certificare SCA – 250 EUR

După completarea formularului de înscriere, vei primi un email de confirmare cu mai multe detalii despre curs și modalitatea de plată. Taxa de participare poate fi achitată prin transfer bancar, în termen de 48h de la confirmarea înscrierii, nu mai târziu de ziua anterioară cursului. Locuri limitate!

Citește aici termenii și condițiile cursurilor: Termeni și Condiții .

Știm că te-am convins! 🙂 Înscrie-te acum!