Origine: Costa Rica
Regiune: Central Valley, Sabanilla, Poas
Fermă: Oscar & Francisca Chacon
Varietate: Caturra și Catuai
Altitudine: 1300 – 1600 m
Metodă de procesare: Naturală, Black Honey
Cupping notes: Naturală – gem de coacăze, ciocolată și papaia, aciditate efervescentă ; Black honey – kiwi, mango, compot de fructe, corp plin, untos

Oscar și Francisca Chacon sunt aproape unici în Costa Rica, fiind unii dintre singurii micro-întreprinzători care încă produc cafea certificată organic. În timp ce mulți fermieri din Costa Rica au oprit producția de cafele organice, familia Chacon a rămas fidelă principiilor sale. Pasiunea lor pentru cafea a stat la baza experimentelor cu diferite metode de procesare honey și naturală, astfel că brand-ul Las Lajas a devenit faimos în zona cafelei de specialitate. 

Procesarea Black Honey e o specialitate a Las Laja, dezvoltată și rafinată pe parcursul a numeroase sezoane, pentru a asigura un profil de cupping superior și consecvent. Aceasta este una dintre cele mai lungi metode de procesare honey folosite la Las Lajas și presupune lăsarea cafelei neatinse pentru 24 de ore.

Procesarea naturală Alma Negra începe cu recoltarea selectivă, în care doar cireșele cele mai coapte sunt culese. Ulterior sunt spălate pentru a îndepărata nacelele, iar apoi sunt transferate pe patio pentru uscare. Cireșele sunt apoi mutate intermitent pe o perioadă de 22 – 27 de zile, în funcție de condițiile vremii.

Cafelele procesate la Las Lajas provin integral de la ferme familiale. Oscar și Francisca lucrează continuu la dezvoltarea de noi tehnici de procesare, pentru a putea avea certitudinea că rezultatul muncii lor va fi o ceașcă ce exprimă cu adevărat delicatețea și complexitatea cafelelor lor.

Poți comanda Costa Rica Las Lajas, procesare Black Honey de aici.

Poți comanda Costa Rica Las Lajas, procesare Naturală de aici.