Origine: Kenya
Regiune: Kirinyaga, Kenya centrală
Fermă: multipli fermieri
Stația de procesare: Kinjiru Factory
Varietate: SL28, SL34, Ruiru 11
Altitudine: 1800 m
Metodă de procesare: Spălată, uscată la soare

Cupping notes: lămâie, tomate, caramel, corp untos

Kianjiru este situat în județul Kirenyaga, în zonele muntoase centrale din Kenya. Este una dintre cele 12 fabrici care formează Societatea Cooperatistă Baragwi, care a fost înființată în 1953. Este cea mai mare cultură de cafea din Kenya.

Fabrica Kianjiru se află într-o zonă frumoasă, fertilă și împădurită și este înconjurată de mii de fermieri mici, de subzistență, care cresc cafea alături de cartofi, banane, mango, avocado și unele animale – de obicei o vacă sau două și găini pentru ouă și carne, pentru consum propriu. Altitudinea medie a culturilor de cafea aici este de aproximativ 1.800 m, factor care contribuie la aroma fină a cafelei.

Cultivatorii mai au avantajul unor soluri bogate care au fost create din cenușa vulcanului Kenya. Soiurile de cafea utilizate de fermieri sunt în principal SL28, SL34, Ruiru 11, Batian și SL28 grefate pe portaltoi Ruiru. Acesta din urmă combină rezistența la boli a Ruiru 11 cu aromele excelente ale SL28.

Cafeaua este procesată prin spălare, apoi ținută în apă rece timp de 24h, fapt care ajută la dezvoltarea amino acizilor si duce la aromele tipice cafelelor din Kenya. Boabele sunt ulterior uscate pe paturi înălțate, la soare între 11 și 14 zile.

Poți comanda Kenya Kianjiru AA de aici.