Ethiopia, District: Limu Kossa, Zone: Jimma, Village: Jimmate, 10 January 2010:

Origine: Etiopia
Regiune: Kochere District
Fermă: 500 de mici fermieri
Stația de procesare: Boji
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1790-1900 m
Metodă de procesare: Spălată

Cupping notes: fructe negre, florală, aciditate citrică

Situată în Kochere Woreda, stația de spălare Boji se află la aproximativ 25 km de orașul Yirgacheffe, în satul Ch’elelek’tu. Aproximativ 500 de mici ferme, de aproximativ un hectar fiecare, livrează cafeaua la această stație. Regiunea este cunoscută pentru producția de cafea extraordinară și acest lot nu face excepție de la regulă.

Fermierii livrează cireșele proaspăt recoltate la stația de spălare unde sunt sortate înainte de predare. Apoi cafeaua este fermentată și lăsată timp de 8-12 ore în apă pentru ca mucilagul să fie descompus de bacterii pentru a da arome rafinate florale și intense, tipice acestei zone, apoi este uscată pe paturi înălțate, până când ajunge la o umiditate de 11%.

Stațiile de procesare din această zonă au reușit doar recent să vândă direct cafeaua produsă. Până în 2017 cafeaua era comercializată prin intermediul Bursei de Cafea din Etiopia (Ethiopian Coffee Exchange – ECX), unde era sortată și atribuită unei zone, fără menționarea stației de procesare. Acum stațiile de procesare sunt stimulate să producă o cafea de mai bună calitate și să obțină prețuri mai bune, în ajutorul fermierilor locali.

Poți comanda Ethiopia Kochere-Boji de aici.