Origine: Etiopia

Regiune: Guji zone, Oromia

Fermă: Kayon Mountain

Varietate: Heirloom

Altitudine: 1900-2100 m

Metodă de procesare: Spălată (Organic)

Cupping notes: iasomie, bergamotă, piersică

 

Kayon Mountain Coffee Farm a fost înființată în 2012 cu scopul de a produce cafele de calitate înaltă, cu responsabilitate ecologică și socială. Ferma este deținută de Ato Ismael și familia sa și este situată în zona Guji, Oromia, aproape de capitala Addis Ababa.

Guji este o completare recentă în gama de cafele extrem de apreciate din Etiopia. Anterior a fost exportată ca Sidamo, dar după mulți ani de lobby, guvernul etiopian a acordat zonei Guji o distincție geografică proprie, iar specialiștii sunt de părere că boabele de aici au un terroir aparte.

Noi arbori de cafea au fost plantați pe cele 240 de hectare ale fermei, în solul argilos și fertil, la umbra unei păduri naturale. Cafeaua este crescută organic, cu îngrășământ natural, și este recoltată din octombrie până în februarie exclusiv cu localnici.

După o elecție riguroasă, boabele sunt spălate și uscate pe paturi înălțate timp de 12-20 zile. În această perioadă sunt întoarse manual, eliminând încă o dată boabele cu defecte. Rezultatul acestei procesări riguroase este o cafea florală, cu arome de iasomie, bergamotă, piersică și miere, cu o corpolență cremoasă.

Poți cumpăra Kayon Mountain aici.