Origine: Costa Rica

Regiune: Llano Bonito de León Cortes, Tarrazú

Fermă: El Cipres

Varietate: Caturra

Altitudine: 1789 m

Metodă de procesare: Spălată

Cupping notes: ciocolată, fructe de pădure, miere

 

El Cipres este situată în regiunea Tarrazú și aparține lui Jesus Mora Camacho și Adelina
Camacho Portugues. Ferma a aparținut familiei Camacho Portugues din 1939. Când familia s-a mutat în regiune, ei au fost printre primii care s-au stabilit în Llano Bonito de Leon Cortes, iar familia și-a dedicat viața cultivării de cafea și creșterii animalelor. Moștenirea familiei a continuat să fie purtată de-a lungul generațiilor și scopul lor este să perpetueze practicile cafelei de specialitate de înaltă calitate.

El Cipres are o gamă variată de arbori de cafea, crescuți la umbră furnizată de culturile de portocal, avocado sau trestie indiană. El Cipres pune în aplicare în mod constant practici mai bune, cum ar fi umbra controlată, controlul buruienilor și aplicarea îngrășămintelor într-o manieră sustenabilă.

Familia Camacho își procesează cafeaua la Beneficio AFAORCA (Asociația de Familii Organice din Dealurile Caraigres), o organizație din Valea Tarrazu. AFAORCA a fost fondată în 1996 cu scopul de a îmbunătăți producția, prelucrarea, comercializarea și legislația în domeniul cafelei organice. Scopul lor principal este de a îmbunătăți mijloacele de existență ale familiilor implicate. Ei oferă locuri de muncă producătorilor în afara sezonului la cafeneaua locală din Tarbaca și oferă educație ecologică pentru publicul larg.

Poți cumpăra El Cipres aici.