Origine: Costa Rica
Regiune: San Pedro de Tarrazú
Fermă: Asociación de Productores de Café Sostenible de Tarrazú
Varietate: Caturra, Red Catuai
Altitudine: 1900 m
Metodă de procesare: Honey
Cupping notes: Portocale, caramel, ciocolată cu lapte, corp cremos

Industria cafelei din Costa Rica este bine reglementat de organismul național Icafe. Sub supravegherea atentă a Icafe, fermierii sunt monitorizați și protejați, fiindu-le asigurate standardele minime de viață și respectarea salariilor minime pentru toți angajații. Această reglementare are un dublu impact asupra calității și tipului de cafea produsă în Costa Rica:

  1. Calitatea s-a îmbunătățit, iar costul de producție este estimat la 4.5 $/kg, aproape cu 25% mai mare decât în alte țări din America Latină. Faptul că nu mai pot concura cu prețul ridicat al pământului, costul vieții și salariile angajaților, i-a obligat pe fermieri să îmbunătățească calitatea cafelei.
  2. Costa Rica a devenit un fel de origine boutique, producând cafele cu valoare adăugată, prin metode experimentale de procesare. Nicio altă origine cu care lucrăm nu produce diversitatea și calitatea metodelor de procesare ca și Costa Rica. În special calitatea cafelelor procesate prin metode naturale este extraordinară, cu o claritate și complexitate pe care puțini producători mondiali o pot egala.

Lotul acesta provine de la ferma San Pedro, localiztă în regiunea Tarrazu și produsă de Asociación de Productores de Café Sostenible de Tarrazú. Ferma a fost înființată în 2001 și este situată la o altitudine de 1900 m, pe o suprafață de 5-8 ha. Soiurile de cafea crescute sunt Caturra și Red Catuai, procesate prin metoda honey și uscate la soare timp de 6 zile.

Cumpără Costa Rica San Pedro Miel de aici.