Origine: Columbia
Regiune: Alto Del Obispo, San Agustin, Southern Huila
Fermă: Cooperativă
Varietate: Caturra, Castillo, F6
Altitudine: 1100 – 1700
Metodă de procesare: Spălată
Cupping notes: Citrice, trestie de zahăr, ciocolată

Această cafea a fost selectată din satul Alto del Obispo, din municipalitatea San Augustin, Huila. Zona este cunoscută pentru proprietățile sale de a produce cafele excelente, cu profiluri de cupping vibrante și interesante. Altitudinea de 1700 m și solul vulcanic, combinate cu ploi moderate pe parcursul anului, asigură condiții aproape perfecte pentru cultivarea cafelei de specialitate.

Zona este alcătuită din mai mulți proprietari mici, ai căror ferme variază ca și suprafață între 2 și 10 ha. Toți proprietarii din regiune sunt concentrați pe calitate și îmbunătățirea standardelor cafelelor pe care le produc. Proprietarii de ferme primesc în mod regulat ajutor cu trainguri în agronomie și bune practici, precum și feedback pentru cafelele lor, după cupping. Majoritatea fermierilor cultivă soiurile Castillo, Caturra și F6, deși există un program de subvenționare pentru fermierii care experimentează cu noi soiuri – precum Geisha – program ce le asigură că vor obține un preț corect pentru recolta lor.

O dată selectate, cireșele coapte sunt decorticate manual, după care sunt supuse fermentării uscate pentru 18-36 de ore, în funcție de condiții. Ulterior, cafeaua este spălată de 3 ori, înainte să fie pusă în uscătoare parabolice pentru 12 – 16 zile, pentru ca umiditatea ei să scadă sub 11.5%.  Când cafeaua este livrată la stațiile de colectare, specialiștii iau 3 probe de umiditate, pentru a se asigura că aceasta este la nivelul optim, după care mostrele sunt verificate de defecte, prăjite și degustate, pentru o evaluare completă. Acest nivel de atenție la detalii asigură o selecție consistentă a cafelelor de calitate.

Cumpără Columbia Alto del Obispo de aici.