Origine: Brazilia
Regiune: The Cerrado, Minas Gerais
Fermă: Familia Naimeg
Varietate: Acaia
Altitudine: 1000 m
Metodă de procesare: Naturală
Cupping notes: Fructe roșii, vanilie, ciocolată, caramel

Fazenda Ouro Verde (Ferma Aurul Verde) este una din fermele deținute de grupul Naimeg, o afacere de familie fondată de Gerson Naimeg. Gerson, fiul unui imigrant german și al unei femei braziliene, a înființat prima lui fermă în 1965, când a cumpărat un mic petic de pământ în Uba, la nord de Paraná. La fel ca mulți alții din generația sa, s-a mutat împreună cu familia în Cerrado, pentru a scăpa de amenințarea anuală a înghețului, iar acum deține 4 ferme în regiune.

Fazenda Oro Verde are în jur de 130 de ha, dintre care 100 de ha sunt dedicate culturilor de cafea, fiind situată în apropierea orașului Patos de Minas, la o altitudine de aproximativ 1000 de m. Soiurile cultivate la fermă sunt Catuai și Acaia, fiind favorizate de solul argilos, iar recoltarea este mecanică, grație reliefului neted.

Soiul Acaia a fost selectat grație caracterului și dulceții sale, care îl fac perfect pentru espresso. Cireșele coapte sunt culese cu ajutorul utilajelor și decorticate mecanic. Cireșele sortate sunt apoi puse la uscat pe patio pentru 8 – 10 zile, în funcție de vreme. În tot acest timp, zaharurile și enzimele pătrund în boabele de cafea, de unde și gustul lor distinctiv și corpolent.

Ferma a câștigat diferite premii la campionate naționale de espresso, ca o recunoaștere a caracterului deosebit al boabelor. O dată uscate, boabele sunt puse în ”tulhas” (cazane mari de lemn), unde umezeala și savoarea sunt uniformizate în procesul de ”odihnă”. La final, chiar înainte de expediție, cafeaua este uscată și sortată, după care e împachetată în saci de 60 kg.

În conformitate cu legislația braziliană, 20% din pământul de la Fazenda Ouro Verde este cedat unei rezervații naturale, unde plantele indigene asigură un mediu propice faunei sălbatice. Acest aspect, alături de standardele sociale reglementate pentru fermieri, au condus la obținerea certificării Rainforest Alliance pentru fermă.

Cumpără Brazilia Fazenda Ouro Verde de aici.