Origine: Nicaragua
Regiune: San Fernando, Nueva Segovia
Fermă: Finca El Bosque (Julio Peralta)
Varietate: Caturra
Altitudine: 1100 m
Metodă de procesare: Naturală și Yellow Honey
Cupping notes: Portocale, ciocolată, pere. Aciditate citrică și finish de praline.

Municipalitatea din San Fernando este localizată la aproximativ 24 km de capitala regiunii, Ocotal, iar din cei 10000 de locuitori ai săi, majoritatea sunt fermieri de cafea. Această frumoasă zonă este casa superbei ferme Finca El Bosque (Ferma Pădurea), deținută de Julio Peralta din 1991. Ferma este situată pe versanții munților din regiunea Nueva Segovia, la granița cu Hoduras, oferind o priveliște spectaculoasă asupra pădurilor înconjurătoare. Mediul este incredibil de sălbatic, iar cafeaua crește cu o denistate mare la umbra bananierilor, potasiul oferit de acești arbori în sol fiind esențial în nutriția cafelei.

El Bosque produce cafea la altitudini cuprinse între 1250 – 1560 m, iar cantitatea anuală de ploi este de aproximativ 1800 milimetri. Acești factori, împreună cu pasiunea înnăscută și dedicarea lui Julio de a cultiva cafea excepțională, se îmbină armonios pentru a crea nuanțe pline de viață, deschise și complexe.

Javier Antonia Mayorquin este managerul fermei El Bosque, iar din cele 140 de ha ale sale, doar 30 sunt alocate producției de cafea. Restul pământului este păstrat pentru creșterea diferitor soiuri de pin și stejar, iar acest tip de angajament față de un mediu sustenabil, a dus la recompensarea fermei cu certificarea Rainforest Alliance. Toată energia solară de la fermă este oferită prin panouri solare și printr-un bazin colector al apei de ploaie, care produce hidroelectricitate.

Cireșele coapte sunt culese manual și sortate din decembrie până în martie. La fermă există o uzină în care cireșele de la fiecare culegător sunt depozitate și cântărite. Ulterior, cireșele intră în bazinul de flotație, unde cele coapte sunt separate de cele necoapte, după densitate. Cireșele selectate sunt decorticate în mod ecologic, ceea ce înseamnă că apa folosită în acest proces este reciclată, înainte ca cireșele să intre în procesul de oxidare. Boabele decorticate intră apoi în bazinul de fermentație pentru 14 – 18 zile, urmând a fi spălate și uscate pe patio. Procesul de uscare va mai dura încă 10 – 12 zile.

Cumpără cafea Nicaragua La Argentina de aici.