Origine: Burundi
Regiune: Provincia Muyinga, Burundi de Nord-Est
Fermă: Cooperativa Kalico
Varietate: Bourbon și Typica
Altitudine: 1805 m
Metodă de procesare: Washed
Cupping notes: violete, zahăr caramelizat, vanilie, prune

Burundi este o țară care continuă să întâmpine imense dificultăți politice și sociale. Una dintre provocările sectorului cafelei este implicarea guvernullui ca și proprietar și operator al stațiilor de spălare. Acest aspect ridică multe semne de întrebare în ceea ce privește transparența acestui sector. În ciuda acestei situații, există stații de spălare private, care luptă din răsputeri să îmbunătățească gradul de calitate.

Muyinga nu este o regiune foarte cunoscută a Burundi, fiind constant eclipsată de vecina sa, Kayanza. Cu toate acestea, calitatea notelor de cupping este foarte similară cu Kayanza, conținând note florale complexe, o dulceață intensă și un corp delicat, dar rafinat. Burundi este o țară foarte mică, așa că districtele sale nu variază așa de mult în climat și profil de cupping, așa cum variază în țări precum Columbia.

Murango

Murango este o mică stație de spălare localizată în provincia Muyinga din Nord-Estul țării, fiind cumpărată de la guvern ân 2012 de către Cooperativa Kalico, deținută exclusiv de femei. Murango practică metoda fermentației unice, utilizând 9 rezervoare diferite de fermentație, pentru a putea păstra loturile separate până când acestea sunt uscate și testate. Loturile cu un scor mai mic sunt amestecate în blenduri de cafea comercială, în timp ce loturile cele mai bune sunt separate în microloturi. Lotul nostru provine din perioada de vârf a recoltei și deține unul dintre cele mai mari scoruri din 2016.

Cei de la stația Murango au o cuprinzătoare politică de management a fermei de 5 hectare, în ceea ce privește utilizarea de spray-uri și fertilizatori. Cu o preferință pentru produsele naturale, ei utilizează fructele de cafea rămase ca și îngrășământ și utilizează o cantitate limitată de spray-uri, doar atunci când este absolut necesar.