san-salvador-el-cipres

Origine: El Salvador
Regiune: Bálsamo-Quezaltepec, San Salvador Department
Fermă: Alvarez Gallardo
Varietate: Bourbon
Altitudine: 1070 – 1800 m
Metodă de procesare: washed
Cupping notes: mandarină dulce, zahăr din trestie, ciocolată cu lapte

Ferma de pe care provin aceste boabe de cafea aparține aceleiași familii încă din 1880, după ce a fost cumpărată de Dr. Emilio Alvarez Lalinde. Familia acestuia a imigrat în El Salvador din Columbia, aducând cu ea vechi tradiții și cunoștințe despre producția de cafea. În 1992, domeniul a fost preluat de Alvares Gallardo, care a adus un plus de pasiune și dedicare în activitatea fermei, îmbunătățind toate aspectele sale.

Ferma este formată din 90 de hectare de pământ dedicat producției de cafea și 5 hectare de pădure, lucru care permite mediului natural să se dezvolte liber. Începând cu altitudinea de 1070 de m și până la 1800 de m, cafeaua este cultivată la umbra copacilor, în solul vulcanic bogat, producând anual 3000 de saci de boabe.

PRODUCȚIA DE CAFEA DIN EL SALVADOR

În America Centrală, El Salvador poartă porecla de ”Pulgarcito”, care înseamnă ”Degețel” – o referință la dimensiunea redusă a acestei țări. Ca un paradox, în această țară micuță se află unele dintre cele mai bune ferme de cafea din toată America Latină. Mai mult de jumătate din cafeaua produsă în El Salvador este de varietate Bourbon, ceea ce se traduce printr-un gust dulce, aciditate și complexitate ridicată. În jur de 90% din plantațiile de cafea sunt crescute la umbră, fapt care asigură o biodiversitate bogată.