kenya-kainamui-1

Origine: Kenya
Regiune: Kirinyaga District
Fermă: Diveși membri cooperativi
Varietate: SL28, SL34
Altitudine: 1800 m
Metodă de procesare: washed
Cupping notes: roșii cherry, cola, yuzu (un fruct citric), corp untos

Pronunțată „khin-a-moo-ee”, această cafea provine dintr-o fermă situată în regiunea Ngariama, divizia Gichugu, parte a Districtului Kirinyaga. Kainamui se află pe versanții Muntelui Kenya, în Provincia Centrală, foarte bogată din punct de vedere agricol. Altitudinea de 1800 de m, precum și solul roșu vulcanic, fac din această fermă locul perfect pentru producția de cafea.

PRODUCȚIA DE CAFEA DIN KEkenya-kainamui-2NYA

Situată la Ecuator, pe coasta de est a Africii, Kenya a fost descrisă ca și ”leagănul umanității”, datorită unora dintre cele mai timpurii dovezi ale strămoșilor noștri, descoperite de paleontologi în falia care brăzdează estul Africii. Topografia Kenyei este incredibilă: munți, văi, câmpii, deșerturi, păduri, lacuri, savane și plaje aurii, făcând din aceasta una dintre principalele
atracții turistice ale Africii.

Cafeaua a fost introdusă în Kenya de misionarii francezi, care au adus primele semințe în secolul al XIX-lea din Insula Reunion. În ciuda proximității sale cu Ethiopia, locul de naștere al cafelei, documentele atestă că introducerea cafelei în Kenya s-a făcut doar în juru anului 1893, cu primele recolte valorificate în 1896. Mari plantații de cafea au fost înființate inițial de către coloniștii britanici, iar în 1933 tratatul Coffee Act a pavat drumul Consiliului Kenyan de Cafea, care reglementează producția de cafea, controlul calității și licitația boabelor.

În prezent, circa 70% din cafeaua din Kenya este produsă de mici fermieri. În mod obișnuit, o mică proprietate din Kenya sau ”shamba” este compusă din plantele de cafea crescute la umbră, o casă, o vacă și o varietate de fructe și legume crescute de familie pentru hrană.

Dezvoltarea hibrizilor de cafea din anii 1930 a rezultat în varietățile de succes SL28 și SL34, care astăzi sunt faimoase în toată lumea și extrem de admirate pentru complexitatea lor minunată și aciditatea de neegalat.