colombia coffee berry

Origine: Colombia
Regiune: Palestina, Huila
Fermă: El Progreso
Varietate: Caturra, Bourbon
Altitudine: 1600 – 1730 m
Metodă de procesare: spălare și uscare în sere
Cupping notes: arome cremoase, dulci și sărate, cu suc de trestie, roșii, florale, struguri verzi și cireșe

Rodrigo Sanchez este un producător de cafea foarte motivat. El conduce o fermă de 23 de hectare numită El Progreso, unde cultivă cafea de calitate. Rodrigo produce varietățile Cattura și Bourbon și a plantat recent un lot de Geisha.

colombia rodrigo sanchez

Boabele coapte de cafea sunt culese manual, foarte selectiv. După recolta cafelei, aceasta este pusă la fermentat în rezervoare pentru 23 – 30 de ore, în funcție de nivelul de maturitate al cafelei și de climat. O dată fermentarea încheiată, cafeaua este pusă la uscat în sere pentru 8 – 16 zile.

PROFIL GENERAL DE CUPPING
Cafelele din Colombia sunt cunoscute în mod popular ca fiind bogate, cu note de ciocolată, cu aromă excepțională și deseori o aciditate foarte pronunțată. Colombia are numeroase regiuni de cultură a cafelei, iar adjectivele potrivite pentru a descrie cupping notes sunt fructe tropicale, vanilie, caramel și ciocolată.

colombia

ISTORIA DE PRODUCȚIE DIN COLOMBIA
Pentru mulți ani, Colombia a fost cel mai mare producător mondial de washed coffees și al doilea cel mai mare furnizor de cafea al Braziliei. Astăzi Colombia se află în topul 5 mondial al producției de cafea, cu circa 10 milioane de saci pe an. Columbienii beau foarte multă cafea, aproape 20% din producția lor anuală. Colombia are peste 600.000 de ferme, majoritatea întreținute de proprietari mici, cu mai puțin de 2 hectare, localizate în zone deluroase, la 1200 – 2000 m altitudine.