colombia-la-landa

Origine: Colombia
Regiune: La Llanda – Caldono – Cauca
Fermă: Loma Ancha
Varietate: Colombia
Altitudine: 1470 m
Metodă de procesare: Decaf E.A.
Cupping notes: zahăr ars, ciocolată, delicat și citric

Producător:  Mariano de Jesús Trujillo
Mărime fermă: 5 hectare, cu 1 hectar cultivat cu 5000 de plante de cafea
Sezon recoltare: Mai – Iunie
Procesare: fermentare uscată pentru 13-14 ore, spălare de 4-5 ori, uscare în seră pentru 6 – 8 zile
Don Mariano locuiește cu sora lui, Ninfa Mosquera, și cu nepotul lui, Hugo. Don Mariano a crescut pe o plantație de cafea, împreună cu părinții lui și a fost producător toată viața lui.

DECAFEINIZAREA prin TRESTIE DE ZAHĂR
Nu toate varietățile de cafea rezistă la decafeinizare și nu toate procesele sunt create în mod egal. Decafeinizarea prin utilizarea acetatului de etil, derivat din trestie de zahăr, reprezintă un proces mai puțin invaziv și nu dăunează aromei unice a cafelei. Mai mult decât atât, aceasta poate fi făcută la origine, aspect care salvează timp și distanță în beneficiul boabelor de cafea.

PROFIL GENERAL DE CUPPING
Cafelele din Colombia sunt cunoscute în mod popular ca fiind bogate, cu note de ciocolată, cu aromă excepțională și deseori o aciditate foarte pronunțată. Colombia are numeroase regiuni de cultură a cafelei, iar adjectivele potrivite pentru a descrie cupping notes sunt fructe tropicale, vanilie, caramel și ciocolată.

ISTORIA DE PRODUCȚIE A CAFELEI DIN COLOMBIA
Pentru mulți ani, Colombia a fost cel mai mare producător mondial de washed coffees și al doilea cel mai mare furnizor de cafea al Braziliei. Astăzi Colombia se află în topul 5 mondial al producției de cafea, cu circa 10 milioane de saci pe an. Columbienii beau foarte multă cafea, aproape 20% din producția lor anuală. Colombia are peste 600.000 de ferme, majoritatea întreținute de proprietari mici, cu mai puțin de 2 hectare, localizate în zone deluroase, la 1200 – 2000 m altitudine.