papua-noua-guinee

Origine: Papua Noua Guinee
Regiune: Wahgi Valley, Western Highlands
Fermă: Diverși proprietari mici
Varietate: Arusha, Blue Mountain, San Ramon
Altitudine: 1400 – 1800 m
Metodă de procesare: spălată și uscată integral la unitatea centrală de spălare
Cupping notes: Cherry cola, lămâie, ceai negru și condimente aromate, cu aciditate intensă

PROFIL GENERAL DE CUPPING
Cafelele din Papua New Guinea (PNG) au o sălbăticie aparte, la fel ca insula în sine. Aceste cafele au o aciditate deschisă și delicată, de acid malic (măr acrișor, vin de mere), care le deosebește de celălalte cafele din Arhipelagul Asiei de Sud-Est, cu note mai pământii (Sumatra, Sulawesia). Corpul cafelei din PNG este unul delicat, rafinat și light.

papua-noua-guinee-coffee-beans

 

 

 

 

 

 

 

 

ISTORIA DE PRODUCȚIE DIN PAPUA NOUA GUINEE
Papua Noua Guinee (PNG) este o țară extrem de diversă, în care se vorbesc peste 800 de limbi diferite. Majoritatea triburilor din zonele montante au avut un contact minim cu civilizația până în anii 1930, astfel că astăzi PNG este un paradox între influențe vestice și tradiții indigene.

Producția de cafea comercială a început în PNG în anii 1920, cu semințe aduse din Jamaica Blue Mountain. La  vremea respectivă, majoritatea producției de cafea provenea de pe 18 plantații mari. Plantațiile încă mai există în PNG, dar aportul lor este doar de 15% din totalul producției. Majoritatea producției provine acum de la mici proprietari, care au grijă de ”grădinile lor de cafea”, așa cum se numesc ele la nivel local. Acești mici proprietari practică agricultura de subzitență, așadar cultivarea pământului le asigură traiul. Pe lângă aceasta mai cresc și cafea, deci nu pot fi numiți fermieri de cafea în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare grădină poate avea între câțiva până la câteva sute de plante de cafea, care produc între 25 – 65 kg de boabe.