S-au scris sute de cărții și mii de articole despre cea al doilea cel mai tranzacționat bun la bursă, cafeaua. În lume, există sute de mii de cafele, milioane de consumatori de cafea, oameni care nu pot concepe un început de zi fără o ceașcă de cafea proaspăt preparată. Anual, se vând milioane de tone de cafea, din ce în ce mai multe cafenele se deschid pe toate continentele, iar clienții barurilor, cafenelelor și coffee shopurilor devin tot mai informați pe zi ce trece, din ce în ce mai interesați de ceea ce consumă. Cu alte cuvinte, lumea cafelei este una complexă, aflată într-o continuă evoluție, și este departe de a se limita la simpla cană de cafea cu care ne începem ziua.

La Olivo Caffe, am încercat încă din prima zi să oferim clienților noștri posibilitatea de a avea contact cu universul cafelei. Am creat un cadru plăcut, cald și familial, în care servim o cafea preparată la standarde de calitate înalte. Avem propria noastră prăjitorie de cafea, am creat propriul nostru blend de cafea și le oferim clienților ocazia de a-și cumpăra cafeaua gata măcinată chiar de la Olivo.

Suntem de părere că informațiile utile trebuie să circule, pentru ca oamenii să-și îmbogățească în permanență bagajul de cunoștințe. Pe de-o parte pentru că dorim că contribuim în măsura în care putem la educarea publicului larg în ceea ce privește consumul de cafea, pe de altă parte, pentru că promovăm dintotdeauna cafeaua de specialitate și înțelegem complexitatea procesului din spatele unui cappuccino perfect, ne-am gândit să vă oferim și vouă, clienții noștri dragi, ocazia de a descoperi pas cu pas acest minunat univers al cafelei.

Accademia del Caffe

Începând cu acest sfârșit de octombrie, în fiecare ultimă duminică a lunii, vă invităm să fiți alături de Marius Nica, triplu campion național la competiția Latte Art, care vă va ghida pașii în drumul spre descoperirea secretelor cafelei.

Prima întâlnire din această toamnă va avea loc la Olivo Caffe, pe 26 octombrie, sperăm noi, într-o frumoasă dimineață de duminică, începând cu ora 09.00. Veți afla o mulțime de informații noi despre cum se prepară cafeaua prin metoda CHEMEX, un procedeu din categoria „poor over”. Mai apoi, veți afla care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem atunci când dorim să cumpărăm cafea: la ce anume trebuie să fim atenți, care sunt micile detalii ce „trădează” o cafea proaspătă, în funcție de ce criterii optăm pentru o cafea anume. Și nu în ultimul rând, pentru că marii consumatori de cafea își prepară cu atenție și dedicare băutura preferată chiar în intimitatea casei lor, veți afla lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă preparați cafeaua acasă.

Dedicat iubitorilor de cafea, dar și persoanelor fascinate de această lume, poate nu îndeajuns de cunoscută pentru ei, Accademia del Caffe își deschide porțile tuturor celor interesați să afle noi informații despre cafea doresc de la specialiști în domeniu. Pentru buna desfășurare a evenimentului, accesul se face în baza unei invitații, acesta fiind limitat la un număr de opt participanți. Prețul unei invitații este de 50 de lei, iar aceasta poate fi achiziționată de la Olivo Caffe.

Dacă și voi ați fost cuceriți de aroma unui espresso perfect și sunteți curioși de toate poveștile minunate care se ascund în spatele licorii care ne înfrumusețează fiecare dimineață, vă așteptăm pe 26 octombrie la o nouă ediție Accademia del Caffe!