Gustând cafeaua noastră, veți observa o paletă variată de gusturi și arome. Fie că serviți un espresso, un French Press sau o cafea preparată la AeroPress, cafeaua de specialitate cu care ne mândrim își păstrează particularitățile specifice zonei în care se cultivă. Nivelul de aciditate, aroma sau corpul cafele sunt strâns legate de originea acesteia. Brazilia, Costa Rica, Kenya, Mexic-ul, Guatemala sau El Salvador sunt țările care furnizează cele mai bune boabe de cafea din lume. Astăzi, vorbim despre cafeaua originară din Costa Rica, cafea pe care o puteți savura în cafeneaua Olivo sau chiar acasă.

COSTA RICA – FINCA BALBOA

  • Cafea: Finca Balboa Coco Fernandes
  • Plantația: Cordillera de Fuego Balboa, Santiago & Piedades Sur
  • Soiuri): Caturra, Catuaí, Típica
  • Procesare: Spălare completă
  • Proprietar: José Francisco Fernández Arias și Gladys Vargas Hidalgo
  • Altitudine: 1,450 metri deasupra nivelului mării
  • Regiune: West Valley, San Ramón, Balboa, Santiago & Piedades Sur

 

Ferma Cordillera de Fuego Balboa a aparținut inițial familiei Vargas de Berlin de San Ramon, Nicolás Vargas fiind cel care a început în 1900 să se ocupe de primele culturi de cafea. În anul 1987 terenurile au ajuns tot în familie, la cumnatul său, José Francisco Fernández Arias, actualul proprietar al unui teren de 40 de hectare, din care 30 de hectare sunt utilizate pentru cultivarea cafelei. Viața lui Jose a fost dedicată plantațiilor de cafea, pentru ei, fiecare copac de cafea este ca un copil căruia trebuie să i se acorde atenția necesară. Alături de numeroase standarde de calitate și de programe de responsabilitate socială și ecologică, cafeaua provenind din aceste plantații a fost aprobată și testată de către „Coffee Institute of Costa Rica (ICAFE)” și „Cafés Finos de Costa Rica”, fiind considerată o cafea cu aciditate mare și aroma bogată.

Cafea 250 gr Costa Rica Brew

Descrierea atât de clară și detaliată a acestei origini este de fapt modul în care ar trebui să fie prezentate toate boabele de cafea pe care le cumpărăm. informațiile despre modul de procesare, perioada de culegere sau numele proprietarului, ne dau siguranța că bobul ales este de cea mai bună calitate și la cele mai înalte standarde. Nu uitați că această origine poate fi degustată și încercată, trebuie doar să ne scrieți un email sau să treceți pragul cafenelei Olivo.